Parcul National Ras Abu Galum

Abu Galum este paradisul suprem pentru scafandri si snorkeling, dar ofera si camping pe plaja, diverse sporturi nautice, drumetii si observarea stelelor; fiecare tip de explorator va gasi ceva de iubit la Abu Galum.

Adapostul site-urilor de scufundari renumite la nivel mondial Blue Hole si Three Pools, Abu Galum este un favorit turistic, mai ales datorita apropierii sale de orasul Dahab. Abu Galum se intinde pe o suprafata de 500 km² si a fost declarat protectorat in 1992.Parcul National Ras Abu Galum Aceasta regiune se mandreste cu o colectie de recife de corali, ca oriunde altundeva in lume, gazduind si infama Laguna Albastra, o piscina naturala uimitoare cu apa sarata, inconjurata de varfuri de munti care se pot escalada. Cu vulpi, vulturi si ibexi, terenul accidentat din Abu Galum ofera mediul ideal pentru o colectie plina de viata de animale salbatice. Muntii din jur gazduiesc, de asemenea, diverse alte specii de reptile, pasari si pesti, cum ar fi Sinai Agama, starcul cenusiu si uriasul murene.

Fenomene naturale, animale si plante

Situat la nord de Nabq, protectoratul Abu Galum este a treia dintre cele cinci zone protejate din sudul Sinaiului. Cu o suprafata de 500 km², topografia speciala a Abu Galum gazduieste o serie de specii de plante distincte din aceasta zona, inclusiv nenumarati palmieri. Abu Galum’s Blue Hole este un loc de scufundari de clasa mondiala, cautat de scafandrii internationali in toata lumea. Cu diverse grupuri de pesti si corali, viata marina oferita la Abu Galum ofera experiente memorabile exploratorilor subacvatici. Balenele si rechinii ciocan impreuna cu faimosul muren gigant pot fi gasite aici, inconjurate de unul dintre cele mai bine conservate ecosisteme de recif de corali din lume, care decoreaza fundul marii. Daca sunteti mai degraba genul de drumetii, fiti atenti la Vulturul Egiptean, care poate fi observat trecand pe varfurile muntilor Abu Galum. Un simbol emblematic al Egiptului, aceasta pasare pe cale de disparitie a fost inzestrata cu calitati sacre in cultura egipteana antica. Vulpile rosii sunt indigene din Abu Galum si pot fi identificate dupa urechile lor distincte cu varful negru si coada cu varful alb. Fapt distractiv: vulpile rosii sunt pasionate de pepeni verzi!

Activitati, excursii

Campingul, scufundarile si drumetiile sunt printre cele mai populare activitati din Abu Galum. Mai multe tabere marginesc plajele din Abu Galum, permitandu-va sa va deconectati de agitatia din apropierea Dahab in liniste totala. Petreceti-va zilele facand cunostinta cu viata marina a zonei prin scufundari si excursii de snorkeling, sau porniti pe trasee de drumetii si activitati de alpinism pentru a explora topografia distincta a zonei. Cu kitesurfing si windsurfing ambele activitati populare si in Abu Galum, nu veti experimenta niciodata un moment plictisitor in aceasta locatie de coasta pretioasa. Seara, relaxati-va sub cer senin decorat cu stele stralucitoare, deoarece locatia indepartata a Abu Galum ofera oportunitati uimitoare de observare a stelelor.

Localnici, Triburi

Veti intalni doua seturi distincte de triburi in timp ce vizitati Nuweiba, fiecare cu propria mostenire culturala unica. Considerat unul dintre cele mai mari triburi de beduini din Peninsula Sinai, Tribul Tarabin este deosebit de renumit pentru cultura lor bogata si ospitalitatea autentica. in timpul turului Abu Galum, nu uitati sa luati o pauza pentru o masa alaturi de oamenii Tarabin, al caror fel de mancare locala fettah Qorsa este gatit cu pepene verde necoapt si mancat cu ardei iute - nu pentru cei slabi de inima Abu Galum este, de asemenea, locuit de Mazayna, un trib mare cu origini saudite. La fel ca toti beduinii din Sinai, Mazayna sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor si probabil va vor oferi o parte din ceaiul lor Marmaria, facut cu salvie. Oamenii Mazayna sunt, de asemenea, deosebit de pasionati de planta Haaq, pe care o folosesc pentru a face un alt ceai asemanator cu menta – un favorit al beduinilor. Confectia de imbracaminte si mestesuguri este un pilon al mostenirii culturale beduine. Femeile din triburile Tarabin si Mazayna produc articole artizanale traditionale, cu broderii decorative uimitoare si lucrari de margele in motive distinct stilizate care reflecta flora si fauna zonei locale. Aceasta este o oportunitate minunata de a gasi cadouri pentru prieteni sau de a procura suveniruri personale autentice, totul in beneficiul comunitatii locale.

Locuri de cazare

Orasul din apropiere, Dahab, este un centru turistic infloritor, cu nenumarate hoteluri si unitati de cazare confortabile aliniate la plajele sale. Daca preferati sa ramaneti in Laguna Albastra pentru cateva zile, localnicii au amenajat o serie de facilitati de camping de baza de-a lungul plajei, care ofera o experienta mai minimalista.