Parcul National Ras Muhammad

Unul dintre cele mai senine locuri de pe Marea Rosie a Egiptului, Ras Muhammad este plin de recife de corali!

Cel mai sudic varf al Peninsulei Sinai, Ras Muhammad este un promontoriu de corali fosilizat de 850 km² care se afla intre recifele bogate de corali ale Marii Rosii si desertul din interior, care a fost declarat protectorat in 1983. Adaposteste o abundenta de animale salbatice, cum ar fi testoasa de mare verde, pestele clovn, murena uriasa si soimul funingine.Parcul National Ras Muhammad Ras Muhammad se bucura de un set unic de caracteristici ecologice si geologice, impreuna cu o padure de mangrove infloritoare, care a facut din aceasta o destinatie populara de zeci de ani.

Fenomene naturale, animale si plante

Desi este renumit in principal pentru viata sa marina, Ras Muhammad este si casa mai multor mangrove. Recifele de corali gasite in jurul lui Ras Muhammad fac zona ideala pentru pasionatii de scufundari si snorkeling. Mai multe alte specii marine pot fi gasite in larg, inclusiv broaste testoase verzi, delfini si rechini de recif. Nu ratati sa descoperiti comorile de la bordul epavei Yolanda, gasite sub apa langa Golful Yolanda

Activitati, excursii

Pe langa faptul ca este o destinatie excelenta pentru scufundari, snorkeling si camping, aceasta zona este cunoscuta si pentru ca este un paradis pentru observarea pasarilor, gazduind un numar mare de berze albe in timpul migratiei lor anuale.

Localnici, Triburi

Ras Muhammad nu are o comunitate locala distincta, dar localnicii care administreaza locuri de campare in zona apartin fie triburilor Mazayna, fie Tarabin.

Locuri de cazare

Campingul este o optiune de cazare populara pentru vizitatorii din Ras Muhammad, care are o serie de locuri de campare administrate local.