Parcul National St Katherine

Descoperiti mostenirea bogata beduina, o mostenire puternica in ecoturism si unele dintre cele mai inalte varfuri muntoase din Egipt!

Istoria religioasa si culturala a protectoratului Sf. Katherine este venerata in toate traditiile abraamice.Parcul National St Katherine Locuita de calugari ortodocsi greci, Manastirea Sfanta Katherine este cea mai veche manastire ocupata continuu din lume. Varful Muntelui Moussa, mult timp un loc de pelerinaj pentru multi, ramane o destinatie populara pentru vizitatori de astazi pentru semnificatia sa culturala si religioasa puternica. Nivelul de biodiversitate care acopera aproape 4.300 km² in St. Katherine este pur si simplu incredibil, deoarece trandafirul salbatic din Sinai si arborele de salcam infloresc acolo. De asemenea, fluturele albastru Sinai Baton, cel mai mic fluture din lume, Caracalul si Hiena dungi pot fi observate hoinarind liber prin regiune. Zona St. Katherine a fost declarata protectorat in 1988.

Fenomene naturale, animale si plante

Protectoratul St. Katherine se afla in inima peninsulei Sinai si se mandreste cu 4.300 km² de teren montan impresionant. Zona include cateva dintre cele mai inalte varfuri din Egipt, inclusiv Muntele Katherine (2.641 m) si Muntele Moussa (2.285 m). impreuna cu flora si fauna bogata a zonei, numeroasele situri arheologice si caracteristicile geologice interesante din St. Katherine fac din aceasta destinatia ideala de evadare pentru o serie de calatori. St. Katherine este unul dintre cele mai mari centre de biodiversitate din Egipt.

De la maslini, la ierburi medicinale, pana la planta egipteana Henbane – o mare parte din flora Sfintei Katherine este folosita atat pentru uz medicinal, cat si pentru nutritie. Marainul sfant, planta considerata in mod obisnuit a fi tufisul aprins al lui Moise, poate fi observata si in St. Katherine, la fel ca si trandafirul salbatic din Sinai. Cu doar 90 ramase, trandafirul salbatic Sinai este una dintre cele mai rare plante de pe pamant si creste doar in protectoratul Sf. Katherine. O caracteristica de neratat a faunei Sf. Katherine este insa fluturele albastru Sinai Baton. Unul dintre cei mai mici fluturi din lume, aceasta specie rara este unica in aceasta zona, traind pe tufele de cimbru din muntii din Protectoratul Sf. Katherine. Sf. Katherine gazduieste si specia de lup egiptean extrem de amenintata, vulpile Fennec (de asemenea, cele mai mici de acest fel!).

Activitati, excursii

Exista o multime de oportunitati de campare, drumetii si safari in St. Katherine, cu trasee conduse de beduini in sus si in jos pe varfurile muntilor din zona, avand loc in mod regulat. Observatorii pasarilor si observatorii stelelor se vor bucura cu siguranta si de acest parc national, care ofera campii intinse si senine pentru a reflecta, a observa speciile tale preferate sau a te pierde uitandu-te la stele.

Localnici, Triburi

Sf. Katherine este locuita de beduinii Jebeliya, care traiesc in regiune de peste 1.400 de ani, ceea ce explica de ce sunt singurul trib capabil sa reziste in vremea aspra si rece care se gaseste pe varful muntilor Sinai. Jebeliya sunt descendenti ai soldatilor est-europeni care au fost stationati in zona pentru a proteja manastirea Sf. Katherine, ceea ce localnicii fac si astazi. Similar altor triburi beduine, femeile Jebeliya sunt priceputi sa faca mestesuguri folosind broderii si margele uimitoare. Poporul Jebeliya este, de asemenea, cunoscut pentru producerea de miere derivata din nectarul florilor Sidr. Renumiti pentru obiceiurile si traditiile lor culturale unice, in special in timpul nuntilor, beduinii Jebeliya impartasesc spiritul de generozitate si ospitalitate cu alti beduini din tot Sinaiul. Exista 472 de tipuri de plante medicinale in St. Katherine, dintre care 19 nu pot fi gasite nicaieri in lume. Deci, daca aveti o intrebare despre oricare dintre ele, asigurati-va ca intrebati un membru al tribului Jebeliya, care tind sa cunoasca destul de bine calitatile medicinale ale florei locale. Bacsis! Faceti cunostinta cu Dr. Ahmed Mansour la Wadi Itlah si ascultati povestea lui fascinanta! intalneste-l pe Amria la uimitorul Wadi Jebal.

Locuri de cazare

El Karm Ecolodge este o destinatie populara pentru vizitatorii din St. Katherine, unde veti gasi, de asemenea, o serie de locuri de campare detinute si administrate local.