Parcul National Wadi Degla

Renumit in special pentru terenul sau spectaculos de calcar, care include canioane adanci si intortocheate.

Protectoratul Wadi Degla este renumit in special pentru terenul sau spectaculos de calcar, care include canioane adanci si intortocheate formate de apele stravechi ale raului Nil. Declarat protectorat in 1999, acest protectorat de 60 kmĀ² se intinde spre nord-vest pana la valea Nilului si la sud de Cairo.Parcul National Wadi Degla Valea se bucura de un puternic patrimoniu natural, adapostind mai multe fosile marine care dateaza din epoca eocena. Cu vegetatie in timpul anotimpurilor ploioase si o cantitate rezonabila de fauna salbatica, protectoratul Wadi Degla gazduieste o serie de specii unice de lilieci.

Fenomene naturale, animale si plante

Protectoratul Wadi Degla gazduieste un peisaj geologic impresionant care este o priveliste de vazut. Aici puteti gasi canioane de desert intortocheate si un peisaj de calcar uimitor care se mandreste cu o mostenire naturala puternica. in aceasta zona pot fi gasite si fosile marine care dateaza de secole, impreuna cu o varietate de animale salbatice. Zona este cunoscuta pentru ca are pesteri care gazduiesc o serie de specii unice de lilieci.

Activitati, excursii

Drumetiile, ciclismul, campingul si meditatia sunt unele dintre cele mai populare activitati din Wadi Degla. in timpul zilei, puteti merge pe traseele care duc prin acest teren calcaros maiestuos sau puteti alege sa mediati pe stancile cu vedere la vaile adanci de dedesubt.

Localnici, Triburi

Aici puteti intalni localnici din tot Cairo, care va vor introduce in cultura orasului infloritoare si traditiile sale vibrante.

Locuri de cazare

Majoritatea vizitatorilor din Wadi Degla nu stau peste noapte, din cauza apropierii sale de capitala, Cairo. Totusi, campingul este permis si este considerat ca principalul tip de cazare disponibil in zona.