Parcul National Wadi El Gemal

Cu una dintre cele mai bune 25 de plaje din lume, linistea turcoaz se intalneste cu mostenirea antica in Parcul National Wadi El Gemal.

Declarat protectorat in 2003 si poate unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Egiptului. Parcul National Wadi El Gemal acopera o suprafata de aproximativ 7.636 km² de privelisti uimitoare pe tot parcursul anului, impreuna cu viata marina curata si o padure densa de mangrove.Parcul National Wadi El Gemal Cu apele cristaline ale plajei Hankorab si peisajul frumos al lui Qulaan, exista mai multe locuri de relaxare peste tot. Pentru o scufundare profunda in cultura locala, nu uitati sa vizitati muzeul cultural Casa Ababda si sa explorati ruinele antice de la Sakit. incheiati-va calatoria cu o vizita la Abou Ghosoun si Hamata, unde puteti vedea ca femeile triburilor locale produc obiecte de artizanat unice, perfecte pentru cadouri!

Fenomene naturale, animale si plante

Rasfatati-va ochii cu intinsul Parc National Wadi El Gemal, un vast bazin hidrografic de 7.636 km², care se intinde de la munti zimtati si vai adanci pana la adancurile coastei Marii Rosii. Acasa la un ecosistem divers si unic, Wadi El Gemal este o salbaticie neatinsa, locuita de mai multe specii pe cale de disparitie. Wadi El Gemal adaposteste salcami egipteni, faimosi pentru guma extrasa din acestia. Vedeti daca puteti observa si arborele Balanites Aegyptiaca plin de nutrienti, care da curmale de desert si un ulei unic, ambele ajuta la tratarea afectiunilor de la dureri de cap la diabet. Bacsis! Fii cu ochii pe mlastinile distincte de mangrove din Wadi El Gemal, printre cele mai curate si mai productive ecosisteme din lume! Cu paturi de iarba infloritoare care captusesc fundul marii si un ecosistem de corali plin de multime, entuziastii marini se ingramadesc in Wadi El Gemal pentru colectia speciala din zona de testoase verzi, dugongi, rechini si delfini pe cale de disparitie. Deasupra pamantului, un set intrigant de animale salbatice cutreiera zona, precum ibexul nubian, singura specie de ibex adaptata vietii in regiunile calde si aride ale lumii. Mai multe atractii ale faunei salbatice includ Burton’s Carpet Viper si Sinai Agama. Frumoasa plaja Sharm El Luli este si un loc preferat pentru camile! Numita una dintre cele mai bune 25 de plaje din lume, plaja Hankorab ofera ape cristaline si vederi pitoresti relaxante.

Activitati, excursii

Wadi El Gemal este locatia ideala pentru exploratorii subacvatici. Indiferent daca preferati scufundarile sau snorkelingul, va veti amesteca sub apa cu delfinii incantatori, testoasele marine si rechinii cu varf alb oceanic, toate in timp ce va bucurati de privelistea uimitoare a recifelor de corali stralucitoare. Daca preferati sa va bucurati de mare de la distanta, de ce sa nu faceti o plimbare pe indelete cu barca pentru observarea pasarilor? Wadi El Gemal gazduieste o varietate de pasari marine migratoare si rarul vrabiu din Levant. La sol, acest teren muntos face safari interesante si, de asemenea, puteti face drumetii si ciclism prin parcul national. Vezi daca poti sa vezi o gazela cu coarne zvelte. Cele mai palide dintre speciile lor, aceste animale unice isi absoarbe nevoile de apa din umiditatea plantelor din jur. Te-ai saturat sa te aventurezi toata ziua? Parcati-va 4×4, instalati tabara sub lumina lunii la sfarsitul unei zile lungi de explorare si bucurati-va de o pauza senina. Veti realiza rapid ca exista putine locuri mai bune pentru a privi stelele.

Localnici, Triburi

Wadi El Gemal este locuit de Tribul Ababda, un popor nomad renumit pentru capacitatea de a urmari animalele in desert. Spre deosebire de majoritatea beduinilor care navigheaza in desert folosind stelele, Ababda folosesc directia vantului si soarele pentru a-si gasi drumul. Daca mancati cu localnicii, asigurati-va ca cereti El Aseeda, hrana de baza a tribului, facuta din faina, apa, sare si indulcitori naturali. incheiati masa cu specialitatea locala, cafeaua Jebena. Facuta cu ingrediente transportate pe spinare de camila din Sudan, cafeaua Jebena isi extrage gustul unic din ghimbir. Oamenii Ababda poarta o mare parte din mostenirea lor culturala prin muzica si dans, dar si prin abilitatile lor unice si impresionante de mestesuguri. Instrumentul lor principal este tamboura, o lauta cu cinci coarde. Pentru percutie, Ababda foloseste piele de camila pentru a produce toba daf.

Locuri de cazare

Wadi El Gemal are o multime de hoteluri, tabere si adaposturi ecologice, care ofera optiuni de cazare durabile, care sa se potriveasca cu aceasta zona ecologica curata.