Parcul Natural Wadi El Rayan

Cu fosile de balene vechi de peste un milion de ani, protectoratul Wadi El Rayan are un sit remarcabil al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cu fosile de balene vechi de peste un milion de ani, protectoratul Wadi El Rayan are un sit remarcabil al Patrimoniului Mondial UNESCO. Anuntati ca protectorat in 1989 si cu o suprafata de peste 1.700 km², muntii din aceasta zona ofera drumetii grozave si cer senin si intins perfect pentru observarea pasarilor, precum si pentru observarea stelelor.Parcul Natural Wadi El Rayan Aceasta zona are o gama larga de animale salbatice, variind de la vulpea de nisip a lui Ruppell pana la raritatea Sandgrouse. inconjurat de dune de nisip in cascada, Lacul Magic de aici este linistit pitoresc, iar un sejur la oricare dintre ecolodge-urile din apropiere ofera o evadare binevenita din agitatia vecinului Cairo. Peisaje uimitoare de desert inconjoara acest lac frumos.

Fenomene naturale, animale si plante

Situat in guvernoratul Fayoum, protectoratul Wadi El Rayan gazduieste o identitate naturala si ecologica unica. Aici puteti gasi Wadi El Hitan, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, renumit pentru ca are balene vechi de milioane de ani si alte fosile marine. Amplasat intre peisajul intins al desertului se afla Magic Lake, un lac natural frumos, inconjurat de o serie de dune de nisip in cascada. Daca doriti sa va relaxati sau sa va bucurati de o drumetie binemeritata in timpul zilei in Wadi El Rayan, Magic Lake este locul perfect pentru a va relaxa. Cu vedere la acest lac spectaculos se afla Muntele Modawara, un cunoscut loc de drumetii si camping care se mandreste cu vederi naturale impresionante. Wadi El Rayan gazduieste o varietate eclectica de specii de pasari si animale, fiti cu ochii pe rara Sandgrouse si Ruppell’s Sand Fox.

Activitati, excursii

Apropierea lui Wadi El Rayan de Cairo il face destinatia perfecta atat pentru minunatii locali, cat si pentru exploratorii internationali. Aici, exista o gama larga de activitati diferite care se adreseaza tuturor varstelor si intereselor, variind de la observarea pasarilor, drumetii, sandboarding, camping si observarea stelelor. Va puteti bucura de drumetii si observarea pasarilor in jurul peisajului senin al desertului, explorand biodiversitatea unica a regiunii sau sa faceti sandboard in jurul dunelor de nisip din jurul Lacului Magic. in timpul serii, puteti profita de cerul senin pe timp de noapte pentru a privi stelele.

Localnici, Triburi

Wadi El Rayan nu are o comunitate locala distincta, cu toate acestea, zona este plina de traditie si cultura. Multi dintre locuitorii si localnicii din zona provin din comunitatile egiptene relocate din Valea Nilului, care s-au mutat in aceasta zona. Unii localnici sunt, de asemenea, cunoscuti ca au radacini si origini arabe sau beduine.

Locuri de cazare

Tabere si ecolodges sunt tipul preferat de cazare pentru vizitatorii Wadi El Rayan. Aceste unitati sunt conduse de comunitati locale, cunoscute pentru ospitalitatea lor, si sunt o mare sursa de cunostinte cu privire la ecologia, traditia si cultura din regiune. Interesant este ca unele dintre aceste ecolodges sunt situate langa cea mai mare cascada din Egipt!