Pestera Sannur

Pestera Sannur

Pestera Sannur este o pestera carstica clasica creata de apa subterana care se infiltreaza prin calcarul eocen al Podisului Galala. Este cel mai bun exemplu al acestui tip de pestera din Egipt. Pe masura ce apa se perculeaza in jos, excesul de carbonati de calciu se depune pe acoperisul si podeaua pesterii formand stalactite si stalagmite spectaculoase de diferite forme.

Cand o lumina este stralucita asupra lor, ele sclipesc ca un tinut al minunilor. Deasupra pamantului, exista depozite de pamant rosu (terra rossa) asociate cu astfel de formatiuni, precum si cateva gropi de randunica (doline). Pestera este situata la 10 km de orasul Beni Suef care este situat la o distanta de 2 ore cu masina de Cairo.

In Rezervatia Pesterii Sannur veti gasi o pestera carstica unica, creata ca urmare a infiltratiei apelor subterane prin calcarul eocen din Podisul Galala. Acest fenomen natural este cauzat de apa care se infiltreaza treptat in jos pentru a forma structuri de roca spectaculoase de diferite forme si dimensiuni. Protectoratul Pesterii Sannur este, prin urmare, o dovada a capacitatii extraordinare a apei de a modela si distorsiona peisajele invecinate, atat deasupra cat si sub pamant.

Poze Pestera Sannur

poze Pestera Sannur

Locuri de vizitat:

Pestera Sannur
Pestera Sannur

Pestera Sannur este o pestera carstica clasica creata de apa subterana care se infiltreaza prin calcarul eocen al Podisului Galala. Este cel mai bun exemplu al acestui tip de pestera din Egipt. Pe mas...

Parcul National Elba
Parcul National Elba

Amplasat intre doua regiuni tropicale si aride, Protectoratul Elba este cunoscut pentru locatia sa unica si microclimat. Principala atractie a zonei, Gebel Elba sau Muntele Elba, masoara aproximativ 1...