Portul Ammoudi, insula Santorini

În acest port, căpitanii obișnuiau să își încarce bărcile cu pânze cu produse locale, cum ar fi Vinsanto, faimosul vin din Santorini, astfel încât clădirile au fost folosite pentru depozitarea mărfurilor.

În cursul anului 1970, Organizația Națională de Turism a Greciei (GNTO) a decis să restaureze mai multe clădiri din Oia - și, de asemenea, 16 clădiri din Ammoudi, care au fost grav avariate în urma cutremurului din 1956. La început, între anii 1978-1980, au restaurat șase dintre ele situate în drumul interior al golfului.Portul Ammoudi, insula Santorini De asemenea, au fost efectuate unele lucrări de infrastructură, cum ar fi strada pietonală de 800 de metri care duce la mica biserică Aghios Nikolaos (Sfântul Nicolae).

Drumul de asfalt care leagă Oia de Ammoudi a fost construit în 1991. În prezent, majoritatea oamenilor vin în Ammoudi pentru a mânca la tavernele cu pește de pe malul mării sau pentru a înota în golful cu pietricele mici. Pentru o baie rapidă puteți încerca și stâncile din spatele farului sau puteți închiria o barcă spre următoarea plajă - la fel de mică - Armeni, sau Aghios Nikolaos, unde apa este cu adevărat cristalină.

Obiective turistice:

Plaja Katharos, insula Santorini
Plaja Katharos, insula Santorini

Această plajă se află în apropiere de Ammoudi. Ar trebui să vă parcați mașina și apoi să mergeți pe jos până la plaja care are nisip gri și pietricele mici. Este împărțită în două ...