Portul Exo Gialos, insula Santorini

Gialos, portul vechi, se află sub Fira, cuibărit la poalele unei stânci stâncoase. În acest mic port, bărcile transferă vizitatorii de pe navele de croazieră și apoi urcă în Fira cu ajutorul telecabinei.Portul Exo Gialos, insula Santorini De aici vă puteți îmbarca, de asemenea, pe caiace pentru o excursie de o zi la vulcan și pe insula Therassia.

Prin urmare, singura modalitate de transport a pasagerilor și a mărfurilor era folosirea animalelor. Chiar și în prezent, în mai multe sate în care accesul se face doar prin poteci în trepte, proviziile și materialele de construcție sunt transportate cu măgari și catâri. Pregătirea animalelor are loc în interiorul unei curți împrejmuite. Șoferul pune deasupra calului unul sau mai multe covoare pentru ca acesta să nu fie rănit de contactul direct cu șaua. Șaua este formată din "pisilina" plasată pe coada calului și din "kapistri", care este frânghia plasată pe gâtul acestuia. Șaua este fixată cu o curea numită "nigla" sub burta calului. Frâiele sunt curele care modelează un schelet al capului calului și care, atunci când sunt plasate pe acesta, permit șoferului să îl controleze. Pentru a împodobi și înfrumuseța animalul, acesta își pune clopoței cu mărgele pe gâtul animalului și o amuletă pe frunte. Când totul este gata, călărețul este echipat cu o "krania", care este o bucată de lemn de fag lung și subțire cu o lesă folosită pentru a împinge animalul să meargă mai repede.

Obiective turistice:

Plaja Karterados, insula Santorini
Plaja Karterados, insula Santorini

Peisajul de aici este impresionant. Un drum de pământ trece de-a lungul plajei din Exo Gialos, cu pietricele negre și mici, ape de un albastru închis, stânci care se profilează din cauza vântul...