Ribaritsa - statiune balneoclimaterica montana la poalele varfului Vezhen

Satul Ribaritsa este situat in muntele Teteven, la 600 m altitudine, la poalele varfului Vezhen (2198 m). Satul este situat la o distanta de 12 km de Teteven si la 124 km nord-est de Sofia.Ribaritsa - statiune balneoclimaterica montana la poalele varfului Vezhen Ribaritsa este situata pe o intindere de aproximativ 12 km. Pentru a o traversa de la un capat la altul, ai nevoie de un vehicul.

In 1963 Ribarita a fost declarata statiune de sanatate montana. Natura frumoasa, aerul curat si in acelasi timp apropierea de localitati mai mari este motivul pentru care satul s-a transformat inca de la inceputul secolului XX intr-un loc preferat de odihna.

Ribaritsa este un punct de plecare pentru cateva trasee de mers pe jos. Din centrul satului incepe un traseu care duce la localitatea Kostina. Exista si locul unde a murit revolutionarul Georgi Benkovski (1843 - 1876). in semn de apreciere, in anul 1908 pe locul istoric a fost amplasat un monument.

O alta ruta duce la rezervatia Tsarichina. Drumul ecologic pleaca din localitatea Neftohima si are o lungime de aproximativ 6 km. Traversarea continua aproximativ 5 ore. Traseul trece de-a lungul granitelor rezervatiei, apoi continua spre stanga si dupa o scurta perioada de urcare de aproximativ 45 de minute se ajunge in localitatea Sloncheto. Poteca ecologica continua pana in localitatea stancoasa Merudievi Zabi, unde este construita o zona de odihna. Dupa o noua traversare de aproximativ o ora, se ajunge in cel mai inalt punct al traseului - varful Golyama Shalya, de unde se deschide o vedere panoramica catre Tsarichina si creasta Muntilor Balcani. Traseul este potrivit pentru perioada de primavara, vara si toamna, dar nu este indicat sa il traversezi in lunile de iarna.

In Ribaritsa pot fi inchiriate biciclete si biciclete alpine, precum si ATV-uri si ghizi profesionisti pentru tururi pe jos. Muntele este potrivit pentru picnicuri, si exista optiuni pentru pescuit de divertisment etc.
Exista mai multe optiuni de cazare in Ribaritsa - ca categorie si preturi. in sat functioneaza multe hoteluri, vile, hoteluri de familie, case de vacanta etc. Unitatile de catering sunt, de asemenea, diverse si ofera preparate din bucataria locala si traditionala bulgara. Turistii pot gasi informatii suplimentare despre posibilitatile turistice din Ribaritsa si regiune in Biroul Municipal de Turism din Teteven.