Statiunea balneara Pavel Banya

Statiunea Pavel Banya este un centru balneologic cunoscut pentru proprietatile curative ale izvoarelor termale minerale.

Orasul este situat in centrul Bulgariei, la 24 km de orasul Kazanlak si la 180 km est de Sofia. Populatia orasului este de aproximativ 2.700 de locuitori.

Temperatura medie a orasului in ianuarie este de 1 grad Celsius, iar in iulie 22 de grade Celsius.Statiunea balneara Pavel Banya Clima este continentala mediteraneana, iar orasul se afla la 400 de metri deasupra nivelului marii.
Orasul a fost fondat la scurt timp dupa ce Bulgaria a fost eliberata de sub dominatia otomana in 1878. Desi orasul nu are o istorie lunga, regiunea a fost de mult timp stabilita. Sapaturile arheologice au descoperit un oras antic, bai romane si ramasitele bisericilor crestine timpurii. Orasul este situat in Valea Trandafirilor si a Regilor Traci, iar in apropiere au existat descoperiri arheologice importante, cum ar fi mormantul regelui trac Sevt al III-lea din movila de inmormantare Golyama Kosmata (Marele Kosmata), impreuna cu mormantul lui. regele trac Ostrusha. in orasul Kazanlak din apropiere, exista un alt mormant impresionant care a fost inclus pe lista UNESCO a siturilor din patrimoniul cultural mondial.

In Pavel Banya exista 9 izvoare termale. sapte au o temperatura intre 50-61 de grade Celsius, cu un continut usor mineral si alcalin.

Continutul de minerale din doua dintre aceste izvoare termale este deosebit de potrivit pentru procedurile medicinale. Apa de la spa este deosebit de utila pentru pacientii care sufera de tulburari osoase si articulare, probleme cu sistemul nervos central si traumatisme ortopedice.
Centrul spa Pavel Banya ofera multe optiuni de cazare - complexe balneare, hoteluri si pensiuni de familie. Aproape fiecare hotel din oras are piscine si alte facilitati alimentate de izvoarele termale, cu echipamente de balneologie de ultima generatie si personal instruit pentru a deservi oaspetii. Restaurantele din statiune ofera o gama larga de mancaruri locale.

Nu departe de oras se afla lacul de acumulare Koprinka, care ofera oportunitati excelente de pescuit si relaxare intr-un cadru natural curat. Vizitatorii pot afla despre alte activitati din oras si din regiunea inconjuratoare vizitand Centrul de informare Pavel Banya din sala de curs si centrul comunitar al orasului.