Statiunea Balneara Piestany, Slovacia

De ce sa alegem Statiunea Balneara Piestany din Slovacia

Piestany este una dintre cele mai populare statiuni balneare din Slovacia si este renumita pentru izvoarele sale termale si tratamentele medicale. Alegerea acestei destinatii turistice poate fi motivata de nevoia de relaxare si ingrijire a corpului si a mintii.Statiunea Balneara Piestany, Slovacia De asemenea, Piestany are o istorie bogata si o arhitectura frumoasa, care o fac un loc interesant pentru a explora si pentru a invata despre cultura slovaca.

Ce poti sa faci in Piestany

Piestany ofera o gama larga de activitati pentru turisti, inclusiv bai termale, tratamente medicale, plimbari in natura, ciclism, golf si tenis. De asemenea, exista posibilitatea de a explora orasul vechi al Piestany-ului si de a vizita muzeele si galeriile de arta din zona.

Cum ajungi in Piestany

Pentru a ajunge la Piestany din Romania, puteti zbura cu avionul pana in Bratislava sau Viena si apoi puteti lua un tren sau un autobuz pana la Piestany. Piestany se afla la aproximativ 80 de kilometri de Bratislava.

Care sunt principalele atractii turistice, locuri de vizitat din Piestany

Printre principalele atractii turistice din Piestany se numara:
- Gradina Termala, un parc frumos si relaxant cu bai termale,
- Gradina Engels, un parc romantic si botanic
- Muzeul Balnear Piestany, ofera o privire la istoria si evolutia terapiilor balneare din regiune
- Biserica Sf. Trinitate, un loc sacru de cult din secolul al XIII-lea.

Cand e este indicat sa vizitezi Piestany-ul

Piestany are un climat temperat, cu temperaturi medii lunare intre 10 si 25 de grade Celsius, in functie de sezon. Cele mai bune luni pentru a vizita sunt aprilie, mai, septembrie si octombrie, cand temperaturile sunt mai blande si aglomeratia turistica este mai scazuta.

Restaurante si cafenele in Piestany

Piestany are o varietate de restaurante si cafenele care servesc mancaruri traditionale slovace, precum si bucatarie internationala. Printre cele mai populare restaurante se numara:
- Restaurant Diana, ofera o varietate de preparate delicioase din bucataria internationala si slovaca
- Restaurant Regia, situat intr-o cladire istorica si serveste preparate clasice slovace
- Restaurant Francesco, renumit pentru preparatele italienesti autentice.

Shopping in Piestany

In Piestany exista mai multe magazine care vand suveniruri, haine, bijuterii si alte produse. Printre cele mai populare magazine se numara Modna vyšívanie, un magazin de haine traditionale slovace, si Slovenské kozmetické centrum, un magazin de produse cosmetice locale. De asemenea, in centrul orasului exista o piata cu produse proaspete si alimente traditionale slovace.