Statiunea balneara Sandanski

Sandanski este un centru balneologic si balnear popular. in zona sunt 80 de izvoare, a caror temperatura variaza de la 42 la 81 de grade (Celsius).Statiunea balneara Sandanski

Sandanski este situat in sud-vestul Bulgariei, la aproximativ 157 de kilometri de Sofia si la 63 de kilometri de orasul districtual Blagoevgrad. Populatia orasului este de aproximativ 26.000 de oameni. Sandanski este un oras important de rascruce de drumuri. Drumul principal E79 trece prin apropiere; La aproximativ 20 de kilometri de oras se afla granita cu Grecia. Ei il numesc pe Sandanski cel mai cald oras din Bulgaria. Se afla la 240 de metri altitudine, iar clima este puternic influentata de Marea Mediterana. Temperatura medie anuala este de +14,7 grade; Iernile sunt blande si calde. Microclimatul unic este potrivit pentru tratamentul bolilor pulmonare.

Sandanski este un centru balneologic si balnear popular. in zona sunt 80 de izvoare, a caror temperatura variaza de la 42 la 81 de grade (Celsius). Salinitatea apei este scazuta; are o compozitie chimica bogata. Este utilizat cu succes pentru tratamentul si prevenirea multor boli ale tractului respirator, artro-reumatism, boli ale sistemului locomotor, ale sistemului nervos etc. Apa minerala vindecatoare este principalul motiv pentru ca regiunea sa fie locuita inca din cele mai vechi timpuri. Asezarea a avut loc in mileniul II i.Hr. Potrivit legendelor, aici s-a nascut Spartacus trac, care a condus cea mai mare revolta de sclavi impotriva Imperiului Roman. in secolul al VI-lea, orasul a fost unul dintre primele centre episcopale crestine din aceste meleaguri. La sfarsitul secolului al VI-lea, orasul a fost distrus de triburile barbare. Pana in 1947, numele orasului a fost Sveti Vrach, dupa aceea, a fost redenumit in cinstea marelui revolutionar bulgar Yane Sandanski (1872-1915).

Sandanski a aparut si s-a dezvoltat pe ruinele orasului bizantin timpuriu. Ramasitele a patru bazilici episcopale au fost gasite in Sandanski. Bazilica episcopala centrala dateaza din perioada secolelor V-VI d.Hr. si impresioneaza vizitatorii cu mozaicurile sale unice. Muzeul arheologic al orasului a fost construit pe temelia bazilicii episcopului Yoan.
Unul dintre locurile preferate ale locuitorilor si vizitatorilor din Sandanski este parcul orasului. Suprafata sa totala este de 344 dca. Peste 200 de specii de plante mediteraneene cresc acolo. O alta destinatie populara se afla langa Sandanski - orasul Melnik. Orasele Bansko, Razlog si Petrich sunt, de asemenea, situate langa Sandanski. Langa Petrich se afla zona Rupite, unde si-a petrecut ultimii ani profetul bulgar Vanga. Multi oameni vin aici pentru a se inchina fenomenului Vanga, care a ajutat mii de oameni si a rostit multe profetii pentru a se implini. O parte a teritoriului municipiului Sandanski se afla in parcul national Pirin.