Wadi Rum, oras turistic in Iordania

Wadi Rum (The Valley of the Moon) este vizitat anual de sute de mii de turisti, este situat la 60 de km de Aqaba.Se estimeaza ca in acest desert cu nisip rosu mai traiesc aproximativ 40 de familii de beduini. Se organizeaza inclusiv mese in corturile acestor localnici nomazi.Wadi Rum, oras turistic in Iordania
De asemenea, turismul este destul de dezvoltat in regiune astfel incat vizitoatorii pot inchiria jeepuri pentru excursii individual. Nisipul este de un rosul intens si formatiunile stancoase care se itesc la tot pasul, lipsite total de vegetatie si modelate de vant in forme care mai de care mai fanteziste. In desert (ca si la Petra), beduinii sunt gazdele care-i intampina pe turisti si care se ocupa de tot ceea ce inseamna entertainment.
Explorarea desertului calare pe o camila, intr-un jeep sau la pas, masa de pranz servita pe mese de campanie, siesta de dupa si ceaiul baut intr-un cort de beduini sunt experiente pe care nu le vei uita usor. Iar apusul de soare admirat de la inaltimea unei stanci care-ti ofera o panorama incredibila si culori ce par ireale incununeaza perfect o zi plina de frumusete si inedit.